Flamsäkra tyger av polyester

Publicerat
Borås Cotton erbjuder flamsäkra tyger

Är du på jakt efter flamsäkra tyger? Brandsäkra ditt hem med flamsäkra tyger från Borås Cotton. Hos Borås Cotton har du möjligheten att välja flamsäkra tyger som är tillverkade av polyester. Tyget innehåller fibrer som har en flamskyddande egenskap vilket gör att det inte försvinner efter en tvättning. Detta innebär att det flamsäkra tyget är helt ofarligt för miljön, människorna och djuren. Hos Borås Cotton erbjuder de flamsäkra tyger med Trevira CS-standard.

Hållbar Design 


Flamsäkra tyger innebär kort och gott tyg som är svårantändligt på grund av materialets egenskaper. Förr i tiden var tygen i huvudsak behandlade med flamskyddsmedel för att de ska kunna klassas som flamsäkert tyg. Numera används syntetiskt material som Trevira CS som är flamsäkert från första början. Trevira CS är en annan benämning för flamsäkra tyger, själva förkortningen CS står för komfort och säkerhet. Det flamsäkra tyget har flera fördelar, man kan exempelvis inte tvätta bort den flamsäkra effekten. Materialet är även naturligt och miljövänligt på de sätt att det inte kräver något extra brandskyddsbehandling som andra sorters material vanligtvis skulle behöva. Tyget har dessutom en skyddande egenskap mot eld på de sätt att det dämpar spridningen vid bränder. En annan fördel med flamsäkra tyger eller Trevira CS är att det är certifierade enligt Oekotex 100 standard som står för material som inte ger ifrån sig stora mängder av giftig rök vid bränder. 

Interiörer i högsta kvalité 


Att Borås Cotton är experter inom design och formgivning rådet det ingen tvekan om. De har sedan en lång tid tillbaka fokuserat på att leverera interiöra textiler som innehåller kvalitéer av hög grad samtidigt som säkerheten och komforten på materialen är på topp. Hos dem kan du finna flera populära urval av flamsäkra tyger. Kontakta Borås Cotton om det är så att du vill veta mer om flamsäkra tyger eller om det är något annat du är nyfiken på.