För mycket prylar i flytten? HÄR LISTAR VI BÄSTA TIPSEN FÖR DIN FLYTT I GÖTEBORG

Publicerat

Att e-handeln tagit världen med storm är ingen hemlighet, men att samla på sig mycket prylar kan medföra vissa svårigheter i vardagen – som till exempel när det är dags att byta bo.

Att flytta tar ofta mer tid än vad man förväntar sig. Har man samtidigt samlat på sig en hel del prylar under sina år kan det vara svårt att organisera sig. Därför är det en bra idé att planera flytten och börja rensa dina saker i god tid för att underlätta hela processen. Nedan har vi tips på hur du kan effektivisera och underlätta din flytt!

Flyttfirma Göteborg

Anlita flytthjälp

Oavsett flytt kommer du behöva någon typ av hjälp, vare sig det gäller att anlita hjälp hos en flyttfirma eller om du ska flytta på egen hand kan du alltid fråga om hjälp av vänner eller familj.

Skaffa fram flyttlådor

Kom ihåg att skaffa flyttlådor i god tid så att du kan börja packa. En bra tumregel brukar vara en flyttkartong per kvadrat. Anlitar du en flyttfirma brukar de oftast ha kartongerna så se till att hämta de i god tid så att du hinner packa. Om du flyttar på egen hand så köper du själv kartonger eller varför inte låna av vänner?

Rensa, rensa, rensa

Att rensa gamla prylar är ofta ett moment som tar lång tid, ofta mer tid än vad man förväntat. Om du bott på ett och samma ställe under lång tid har du förmodligen samlat på dig en hel del prylar under åren som du måste gå igenom. Börja med att gå igenom förråd i källare och på vind. Ifrågasätt om du verkligen behöver spara allt. De saker du väljer att inte behålla kan du med fördel antingen sälja eller skänka bort.

Sätt upp en packnings-plan

Gör en plan på saker du kan packa ner först och vad som kan packas ner sist.Märk alla flyttlådor på samtliga sidor för att göra det lättare att hitta saker. Oavsett hur lådorna står staplade.

Skaffa hemförsäkring

Innan du flyttar in är det viktigt att försäkra ditt nya hem.