Varför är det bra med Swish för betalning, också till e-handel?

Publicerat

Swish är en mobiltjänst för privatpersoner och företag.

När du använder Swish kan du göra betalningar till andra privatpersoner, oavsett ansluten bank, och mottagaren får pengarna på sitt bankkonto direkt. En fördel är att tjänsten är kopplad till ditt eget bankkonto, du behöver inte flytta pengar till ett speciellt konto eller betala via faktura senare. Den som betala behöver inte veta mottagarens kontonummer utan använder sig av mobilnumret.

Betalningarna godkänns med hjälp av Mobilt BankID. Lika enkelt och säkert som i internetbanken och mobilbanken.

Allt som behövs är ett mobil- eller Swish-nummer. Du ansvarar själv för att mottagarens namn och belopp är rätt innan du godkänner betalningen med Mobilt BankID.

Du kan betala med Swish till mindre företag, föreningar och organisationer om de är anslutna till Swish. Då börjar Swish-numret med siffrorna 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie.

Swish för e-handel

Med Swish för handel får du en betallösning som fungerar både i webbutik och i app. Allt som din kund behöver är sin mobiltelefon och Swish-appen. Swish betallösning – bra val för e-handel, helt enkelt.

Andra fördelar är att pengarna kommer in på ditt konto direkt, alla transaktioner sker i realtid, säkert med Mobilt BankID som signering. Du kan göra återbetalning på hela eller delar av beloppet vid retur och reklamationer.

Det är inte möjligt att ha andra valutor i Swish – det är enbart anpassat för SEK.

Kolla upp med din bank vad de har för avtal och priser när det gäller denna tjänst.

Denna tjänst passar för företag, föreningar, organisationer och myndigheter som tar emot betalningar för varor och tjänster från privatkunder. Swish för handel är i huvudsak avsedd för företagskunder som ägnar sig åt handel via internet eller mobil och erbjuder fler betalsätt, har kassa eller varukorg för utcheckning.

Kontakta din bank för att komma igång.