Hui prognos för 2014

Publicerat

E-handeln blir allt vanligare och växer snabbt, eftersom antalet smartphones, surfplattor användare ökade de senaste åren.

Att handla på nätet ger kunder nya möjligheter. Det är snabbt, enkelt, och smidigt och ofta får man varorna till ett lägre pris än i butikerna. Det är viktigt att ha koll på sina rättigheter som konsument på nätet för att göra så bra affärer som möjligt och undvika att bli lurad.
Glöm inte att ser över deras köpvilkor innan du lägger en order! Här kommer en lista som visar vilka regler gäller?

  • Ångerrätt: När man köper en vara på nätet av ett svenskt företag har man 14 dagars ångerrätt. Den börjar gälla från och med dagen man tar emot varan. Ångrar man köpet kan man skicka tillbaka varan och få tillbaka pengarna.
  • Leveranstid: Anges ofta vid köptillfället. Men om ingen tid anges har säljaren max 30 dagar på sig att leverera varan.
  • Reklamation: Om det är fel på varan vid leverans kan man reklamera den. Reklamationsrätten gäller i 3 år i Sverige, men är oftast 2 år i andra länder inom EU.

Enligt prognos för 2014 från Postnord ökade den svenska detaljhandelns försäljning på nätet med 17 procent under tredje kvartalet. Under hela 2014 e-handelns i Sverige hade en omsättning på 42,5 miljarder kronor!
Läs mer på Hui.se!Hui prognos för 2014.jpg-page0001