Lyckas med mobil e-handel

Publicerat

kasseDen mobila e-handeln har haft en kraftig tillväxt den senaste tiden och många tror att den mobila e-handel står inför ett stort genombrott och kommer slå igenom på allvar inom kort. Mobilen blir en allt viktigare kanal för att förvandla besökare till kunder.

Vid shopping är de mobila enheterna allt viktigare och de kan utgöra ett värdefullt komplement vid e-handel. De flesta bär med sig sin mobil överallt och att hela tiden ha den tillgänglig är något man kan använda på olika sätt. För den som vågar satsa på att utveckla tjänster för mobil butik finns det mycket att vinna.

Läs mer om mobil e-handel med responsiv webbdesign på argonova.se

Vi har redan sett en del mobila lösningar så som erbjudanden i form av appar, rabattkoder och tillgång till prisjämförelser direkt i mobilen, men det är bara början. Fler och fler saker kopplas till mobilen. Genom att placera qr-koder i reklam kan man enkelt läsa av den med mobilen i kameran och få mer fördjupande information.

En stor utmaning med de mobila kanalerna ligger i att få avslut direkt i mobilen. Den mindre skärmstorleken gör det svårt att hitta balans mellan funktionalitet och utseende. Att anpassa sin kommunikation till de mobila enheterna, till exempel genom en anpassad mobilsajt, är en bra början. Som företagare är det viktigt att förstå varför en kund handlar via mobilen och vilket innehåll och information de är ute efter. Man måste göra möjligheten att genomföra ett köp så enkel som möjligt.

Det är inte bara mobila e-handlare som kan dra nytta av mobilen på det här sättet utan även fysiska butiker kan använda tekniken för att ge mervärden till kunderna. Nyckeln ligger i att sätta sig in i kundernas situation och försöka hitta lösningar som förenklar för dem. Genom att ligga ett steg före konkurrenterna kan man vinna mycket både som ägare till en fysisk butik och e-handlare.