Enklare betalningar på nätet

Publicerat

Shopping på nätet låter kul, är kul och kostar (för det mesta) mindre än att handla i en vanlig affär. Men det kan vara krångligt att betala. Det ska skrivas in kortnummer och giltlighetstider hit, och extra koder och utgivare dit. Vad skulle du säga om jag sa att det finns enklare sätt?

Enkelt och säkert

PayPal och Payson i all ära, men ibland kan det kännas krångligt att behöva skriva en massa koder och lösenord, och kanske till och med vara lite nervös inför att lämna ut dina uppgifter över internet. Det är förståeligt med tanke på alla bedrägerier som sker på internet idag. Då kanske du blir glad av att veta att PaySafeCard finns.

Läs mer om betallösningar / betalsystem för e-handel / kortbetalningar från Dibs!

Hur gör du?

Du köper ett värdebevis hos en återförsäljare och får ett kvitto med en sextonsiffrig kod (som när du köper påfyllning till ett kontantkort till mobilen). När du sen ska betala på nätet eller i en mobilapp så skriver du bara in koden och köpet är klart. Du kan till och med vara anonym och behöver inte oroa dig över att bli rånad.

Vart köper jag ett PaySafeCard och var kan jag använda det?

Du kan köpa det på en rad försäljningsställen som till exempel 7-Eleven och Pressbyrån. Du kan till exempel använda det när du ska köpa Skypeprodukter. Framförallt spelsajter använder Paysafecard. PaySafeCard har även en app som du kan ladda ner och få veta var närmaste försäljningsställe är. Det är idag ännu inte så känt i Sverige men det betyder inte att det är sämre för det. Ett minus med ”kontantkortet” är att idag kan du bara använda det hos registrerade butiker (som förhoppningsvis snart blir många fler). Det är ett problem, men förhoppningsvis får fler butiker på nätet snart upp ögonen för PaySafeCard och registrerar sig.

För företagaren

Som e-butikhandlare eller onlinespelsinnehavare kan du ha stor nytta av PaySafeCard, och har du en mobilapp kan du intregrera det även där. Du blir även mer skyddad mot bedrägerier eftersom Paysafecard redan är betalt hos en återförsäljare när din kund använder koden på din sida.

 

 

Cecilia Rosenqvist