Vill du köpa vintage på nätet?

Publicerat

Vintage är idag en stor marknad som består av gamla och antika ting. Det är inte gamla och begagnade på det sätt som man tror utan är ofta ”tillfixade”, men lika ofta i originalutförande. Det spännande med vintageprodukter är att de har en historia. De har levt. E-handeln har anammat vintageprodukter och en fördel med att sälja sin produkt på nätet är att man lätt kan ge den rätt inramning.

Antika möbler

Känslan av att köpa en möbel med historia lockar många med intresse för heminredning. Att veta att just din möbel har haft ett liv och sett saker. Det lockar ofta mer än att köpa en möbel som massproducerats och sålts i varuhus.

Vintagekläder

Det är inte bara möbler som tas om hand och säljs vidare som vintage utan även kläder. Ofta säljs de till ett dyrare pris än när de såldes första gången.  Tänk nu inte ”begagnade kläder”, utan tänk kläder med historia! Vintagekläder är oftast av bra kvalité, och är ofta helt oanvända. Designerkläder har de senaste åren fått ett uppsving genom vintage, där de gamla kläderna som hängt i mormors garderob helt plötsligt har blivit högsta mode igen.

Nya produkter

Dagens vintageindustri erbjuder visserligen även nya produkter men de är ändå gjorda med känsla och väldigt sällan massproducerade. Livsmedel är en populär produkt som görs med finess och inger dig en känsla av svunna tider med dess gulliga förpackningar och ”rysch-pysch”. Framförallt konfekt och marmelader är produkter som gärna säljs som vintage.

Känslan

Det som gör vintage intressant är den känslan produkten inger. En påminnelse om förr när saker var annorlunda och, åtminstone i våra ögon, en mer oskyldig tid. Idag är mycket sterilt medan gamla möbler har charm och gamla kläder har en historia. De har en känsla av genuinitet och får dig att må bra med ditt köp.

Unikt

En annan sak som lockar med vintage är att produkten ofta är unik, det finns bara en av den. Just i e-handeln är det extra roligt eftersom man ofta ser lagersaldo och ibland får vara snabb för att få det man vill ha. Det är till slut bara du som har en sådan stol, eller ett sådant bord.

Gammalt, men nytt

Vintage är helt enkelt ett charmigt och speciellt sätt att inreda sitt hem på eller klä sig med. Känslan för gamla ting är något vi förmodligen alltid kommer att uppskatta och med enklare sätt att handla på blir det också roligare att köpa vintage.